DSCN4855.jpg

Richtlijnen voor het afvoeren van huis- en tuinafval:

      

  • Vul de containers stuk voor stuk en niet allemaal een beetje. De vereniging (u en ik) betaalt voor het leegmaken per container ongeacht hoe vol deze is. Begin pas met een lege container als de vorige helemaal vol is. Vul de containers tegen de wijzers van de klok in, dus eerst de container rechts vooraan dan de tweede links ernaast enzovoort tot de laatste links achterin de hoek bij de blauwe "papier- en karton-container"
  • Sloophout, bestratingsrestanten, steen, beton, verf, oliën en kitten, oude (tuin-)stoelen, kussens, etc. en chemisch afval mogen niet in de containers. U kunt dit zelf (gratis) naar het milieupark van de ROTEB brengen (zie voor de adressen en openingstijden de pagina: milieupark).
  • Indien de afvalinzamelaar constateert dat er stoffen in de containers zitten die niet zijn toegestaan riskeren wij dat de containers niet worden geleegd en/of dat wij een boete opgelegd krijgen.
  • Oud ijzer en andere metalen worden wekelijks opgehaald. Deponeer dit in de speciaal gemaakte bak links naast de karton container.

      

  • Zorg dat de kleppen van de containers met huisafval niet door vuil iets open blijven staan. Eksters en kraaien maken anders de zakken kapot waardoor de inhoud op de grond komt te liggen en door de wind over het terrein wordt verspreid. Dit kan weer muizen, ratten en ander ongedierte aantrekken.
  • Gooi niets naast de containers. Ruim na het afvoeren op wat naast de container is gevallen. Hiervoor staat een bezem en schep bij de containers. Zet deze twee na gebruik weer terug op hun plaats.

 

KARTON CONTAINER

 

      

Links achterin staat een BLAUWE container speciaal voor papier en karton.

ZORG DAT U DOZEN E.D. EERST PLAT EN/OF KLEIN MAAKT ZODAT ER MEER KARTON IN KAN I.P.V. LUCHT !

 

 

GLAS CONTAINER

 

Links voorin op ons milieupark staan twee GELE glasbak containers. Gooi hier uitsluitend glas in zoals flessen en potjes

 

 

       .

 

 

GROEN AFVAL

 

Voor het afvoeren van boompjes en groot snoeiafval staat er in het zomerseizoen een speciale groen container.

Zie hiervoor de aparte pagina Groen afval