20170429_142812-2.jpg

Met de hevige regenbuien van de afgelopen weken blijkt eens te meer dat het waterpeil van de binnen- en buitensloten flink kunnen stijgen. Voor ons gebied blijkt dat het wegpompen van al dat extra regenwater lange tijd in beslag neemt vanwege de niet toereikende capaciteit van de pompen. Extra moeilijkheid is vaak ook de vele waterplanten die welig tieren en geregeld de duikers (de pijpverbindingen tussen de sloten onderling) verstoppen. Daarom een dringend beroep op alle tuinleden om géén waterplanten in de sloot uit te zetten en de reeds aanwezige waterplanten (als waterlelies, etc.) sterk uit te dunnen en te verwijderen.

Vanwege de ongebreidelde uitgroei van waterplanten bij de duiker van het laatste zijpad hebben we tijdens de werkploeg van zaterdag 5 september j.l. met behulp van onze eigen "kikvorsman" Ed, de duiker weer vrijgemaakt. Dat zijn duikpak géén overbodige luxe was bleek wel uit de diepte van sommige stukken sloot waar hij maar net boven de waterspiegel uit stak. Hierbij wil het bestuur Ed nogmaals hartelijk bedanken voor zijn inspanningen.

Hierbij dus ook een dringende oproep aan alle tuinleden met o.a. waterlelies in hun slootgedeelte: uitdunnen en weghalen a.u.b. !!!!